IPR-oikeudet ja lisensointi luovalla alalla, Helsinki 11.3.2019

Mitä jokaisen luovalla alalla toimivan tekijän, yrityksen ja brändin tulisi tietää aineetomista oikeuksista, lisensoinnista sekä oman työn suojaamisesta? Miten lisensoinnilla voidaan kasvattaa liiketoimintaa? Mitä ne aineettomat oikeudet edes on? Aihe on tärkeä, mutta tuntemus heikko. Luovien alojen tekijöiden on tärkeää tuntea omien tuotostensa suojaamiseen liittyvät perusjutut. Kun tekijänoikeus ja suojaaminen on hallussa, ne voi valjastaa oman liiketoimintansa kehittämiseen.

Creve-hanke järjestää Ladies, Wine & Design from Helsinki -verkoston tilaisuuden yhteydessä maanantaina 11.3.2019 alkaen klo 17.15 hubitapahtuman, jossa kuullaan AGMAn (Luovan talouden agentit ja managerit ry) toiminnanjohtajaa, yrittäjä Kati Uusi-Rauvaa sekä IPR-kenttään erikoistunutta Aalto yliopiston ja LUT yliopiston tutkijaa Juhani Talvelaa.

Juhani Talvelan esityksen aiheena ovat aineettomat oikeudet ja niiden hyödyntäminen. Talvela kertoo, mitä IPR-oikeuksilla tarkoitetaan ja miten varmistetaan, että omat tuotokset on suojattu. Hän avaa myös sitä, mitä oikeuksia työn tekijällä on automaattisesti ja mitä pitää erikseen hankkia. Illan aikana käydään läpi tekijänoikeuksien, tavaramerkkien ja mallisuojan perusteet, sekä firman arvon rakentaminen tavaramerkkien avulla. Lisäksi selvitetään, mikä merkitys on toiminimellä, domaineilla ja sometägeillä. Saat tietoa myös siitä, missä tilanteessa käytetään mallisuojaa, entä tavaramerkkiä – ja milloin niitä kannattaa käyttää ristiin.

Kati Uusi-Rauva jatkaa iltaa otsikolla “Taidetta tyynyliinassa: tekijänoikeuksien kaupallinen hyödyntäminen lisensoimalla”.  Hän kertoo siitä, mitä brändilisensointi on, ja miten lisensointia voi käyttää markkinoinnin ja brändäämisen työkaluna. Lisäksi hän kertoo, miten brändinhaltija voi laajentaa näkyvyyttä lisensoimalla brändiään eri formaatteihin, esimerkiksi oheistuotteisiin tai tapahtumiin. Toisaalta Uusi-Rauva avaa myös sitä, miten lisenssin hankkiva yritys voi tehostaa omaa liiketoimintaansa tunnetun brändin avulla. Tästä ja brändin lisensoinnin muista mahdollisuuksista keskustellaan tapausesimerkkien kautta.

Ovet aukeavat klo 16:45, ohjelma alkaa klo 17:15 ja päättyy klo 19:30.

Tilaisuus on maksuton. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä (50 paikkaa). Ilmoittaudu klikkaamalla tästä.

Upeat tilat sekä tarjoilut tarjoaa Sofia Future Farm. Tule siis osoitteeseen Sofiankatu 4 C, Helsinki.

 

***
Creve 2.0 -hankkeessa rakennetaan luovien alojen valtakunnallista yrityspalveluverkostoa ja uusia tulevaisuuden tarpeisiin vastaavia palveluja aloittaville luovien alojen yrittäjille. Hanketta koordinoi Humak ja sen toteutusaika on 05/2018 – 12/2020. Hanke on rahoitettu Luovan osaamisen ESR-ohjelmasta.