Kartalla 2022 – Luovien alojen rahoituspäivä yrityksille ja yhteisöille 20.1. klo 9-12

Kuvituskuva ja otsikko. Piirretty hahmo zoomailee ympäristöä kiikareilla. Kartalla - Luovien alojen rahoituspäivä yrityksille ja yhteisöille to 20.1.2022 klo 9-12, Zoom.

Luovien alojen yrityspalvelu Creve (Humak) ja Creative Finland järjestävät to 20.1. klo 9-12 luovien alojen rahoituspäivän Kartalla 2022.

Rahoituspäivän tarkoituksena on piirtää kokonaiskuvaa 2022 vuoden luovien alojen yrityksille ja yhteisöille suunnatuista rahoitushauista, hakuaikatauluista, teemoista ja tavoitteista.

Luovien alojen rahoituskenttä on ollut muutoksessa ja esimerkiksi uusia rahoitushakuja on luvassa ensi vuonna jo keväälle. Jotta yritykset, osuuskunnat ja yhdistykset voisivat paremmin ennakoida tulevan vuoden rahoitushakuja omiin kehittämistarpeisiinsa, on tärkeää, että pystymme piirtämään kokonaiskuvaa ensi vuoden eri rahoitusinstrumenteista ja hauista heti vuoden alussa.

Creven, Creative Finlandin ja rahoittajien yhteistyönä tuotettavassa tapahtumassa kuullaan luovien alojen yrityksille ja oikeuskelpoisille yhteisöille suunnattujen hakujen esittelyt seuraavilta rahoittajilta:

 • 9.00 – 9.15 Luovien alojen rahoituskartta 2022, Anu-Katriina Perttunen, Creative Finland
 • 9.15 – 11.00 Tulevat rahoitushaut
  • OKM / Luovien alojen RRF-haut, Minna Karvonen, Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Rakennerahastot / Luovien alojen ESR- ja EAKR-haut, Minna Taipale, Hämeen ELY-keskus
  • Business Finland / Luovien alojen RRF-haut, Olli Sinerma, Business Finland
  • Luova Eurooppa / kansainvälisten yhteishankkeiden haut, Riikka Koivula, Opetushallitus
  • Leader-yritystuet / Laura Jänis, Maa- ja metsätalousministeriö
  • AVEK / Luovien alojen haut 2022, Milla Moilanen (esittely toteutetaan mikäli päätökset AVEKin 2022 rahoituksista selvillä) 
  • Taike / Avustukset yhteisöille 2022, Hanna Susitaival, Taiteen edistämiskeskus TÄYDENNYS OHJELMAAN
 • 11.15 – 11.30 Karttureiden mainoskatko: Nostoja luovien alojen yrityksille suunnatuista kehittämispalveluista
 • 11.30 – 12.00 Verkostoitumista ja yhteishankeideointia

Aamupäivän verkkotapahtuma toteutetaan Creven Zoomissa https://humak.zoom.us/my/crevezoom.

Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ilmoittautuneille osallistujille lähetämme tapahtuman alkamisesta muistutuksen sekä linkit puheenvuorojen tallenteisiin.

ILMOITTAUDU täällä: https://www.lyyti.in/kartalla2022

EDIT: 18.1.2022 klo 14.56, Päivitetty ohjelmaan Taiken puheenvuoro, päivitetty mainoskatkon ja verkostoitumisosuuden aikataulu.

TULOSSA: Rahoitushakukoulutusta luovien alojen yhteishankkeiden suunnitteluun

Humanistinen ammattikorkeakoulu käynnistää keväällä 2022 myös 5op laajuisen rahoitushakukoulutuksen, joka on suunnattu luovien alojen yhteishankkeiden suunnitteluun. Koulutuksessa pureudutaan yhteishankkeen ja kehittämisprojektin suunnitteluun, projektikumppanien hakuun ja konsortion rakentamiseen, tavoitteiden asettamiseen, aikataulun ja budjetin laatimiseen sekä rahoitushakemusten laatimiseen.

Verkko-opintoina suoritettava koulutus tulee tarjolle Humakin avoimen AMK:n verkkokauppaan vuoden alussa. Koulutus toteutetaan helmi-huhtikuussa 2022.

Koulutuksesta tiedotetaan Humakin ja Creven kanavissa tarkemmin tammikuussa.