Ryhmäneuvonta

Maksutonta ryhmäneuvontaa aloittaville luovien alojen yrittäjille – Asiantuntemusta, vertaistukea ja verkostoja yritystoiminnan suunnitteluun

Creven ryhmäneuvontapajoissa yritystoimintaa suunnittelevat luovien alojen toimijat saavat käytännön neuvontaa ryhmissä eri teemoihin liittyen. Uutta syksyllä 2019 on pajojen toteuttaminen valtakunnallisen verkoston kanssa eli pajoissa keskusteluja vetävät neuvojat eri alueilta.

Ryhmäneuvonnan etuna on mm. samassa tilanteissa olevien muiden aloittavien yrittäjien kohtaaminen ja verkostoituminen. Palaute pajoista on ollut erittäin positiivista: kohtaamiset ja vertaistuki on ollut tervetullut lisä yritysneuvontaan ja samalla tapaamisten kautta on pystynyt luomaan tärkeitä kontakteja. Säännöllisesti järjestettävät ryhmäneuvonnat takaavat myös sen, että kussakin tapaamisessa ehdimme käydä jokaisen oman kysymyksen läpi. Osallistujille on ollut turvallista huomata, että samoja kysymyksiä ja mietteitä on muillakin yritystoimintaa suunnittelevilla. Olemme käyneet neuvonnoissa läpi myös ajankohtaiset rahoitushaut, tulevat tapahtumat ja mm. yritystukien käytäntöjä.

Mukaan ryhmäneuvontoihin voi hypätä missä vaiheessa kautta tahansa. Osallistua voi myös vain yksittäiseen pajaan. Neuvontapajojen vetäjinä toimivat Creven luovien alojen verkoston asiantuntijat ja pajojen toteutuskielenä on suomi.

Neuvontapajat ovat avoimia ja maksuttomia.

Ryhmäneuvonnat syksyllä 2019 verkkotapaamisina

Syksyn 2019 neuvontatapaamiset järjestetään ryhmämuotoisena verkkoneuvontana. Mukaan on otettu tuttujen ryhmäneuvontapajojen lisäksi joka perjantain rahoitusneuvonnat Business Finlandin  ja ELY-keskuksen toteuttamana sekä eri toimijoiden kanssa toteutettavat yhteiset teemoitellut työpajat ja neuvonnat.

Creven ryhmäneuvonta luovien alojen yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville

Liiketoimintasisältöiset ryhmäneuvonnat toteutetaan joka toinen keskiviikko klo 9-11, alkaen 28.8.

Creven ryhmäneuvontojen teemoja tarkennetaan syksyn aikana. Kattoteemat pysyvät samoina, tarkennuksilla tuodaan osallistujille mahdollisuus syventyä paremmin tiettyihin tarkempiin osa-alueisiin. Näin pajojen sisällöt eivät jää vain pintaraapaisuiksi yleisistä teemoista. Tällä vastaamme myös osallistujapalautteessa toivottuihin sisältöihin.

 • ennakointiin, ideaan ja asiakaslähtöisyyteen
 • markkinointiin ja myyntiin
 • kannattavuuteen, rahoituksen suunnitteluun ja toimintasuunnitelmaan
 • johtamiseen ja projektinhallintaan.

Käytössämme on virtuaalitilana Zoom ja jokainen tapaaminen on jaettu kahteen huoneeseen, jotta eri teemoja voidaan käsitellä yhtä aikaa. Osallistujamäärät liiketoimintapajoissa on max 15 hlöä/teema/huone, jouluspesiaalissa 100 hlöä.

Teeman perään päivitämme pajan vetäjän nimen ja tarkemman teeman:

 • 28.8. klo 9-11
  • Huone 1: Ennakointi, idea ja asiakaslähtöisyys / Markus Suomi, Humak
  • Huone 2: Myynti ja markkinointi / Leena Janhila, Humak
 • 11.9. klo 9-11
  • Huone 1: Kannattavuus, rahoitus ja toimintasuunnitelma / Markus Suomi, Humak
 • 25.9. klo 9-11
  • Huone 1: Ennakointi, idea ja asiakaslähtöisyys
  • Huone 2: Myynti ja markkinointi – Miten tarina liikuttaa ihmisiä / kirjailija, yliopettaja Pekka Vartiainen, Humak
 • 9.10. klo 9-11
  • Huone 1: Kannattavuus, rahoitus ja toimintasuunnitelma
  • Huone 2: Johtaminen ja projektinhallinta
 • 23.10. klo 9-11
  • Huone 1: Ennakointi, idea ja asiakaslähtöisyys
  • Huone 2: Myynti ja markkinointi
 • 6.11. klo 9-11
  • Huone 1: Kannattavuus, rahoitus ja toimintasuunnitelma
  • Huone 2: Johtaminen ja projektinhallinta
 • 20.11. klo 9-11
  • Huone 1: Ennakointi, idea ja asiakaslähtöisyys
  • Huone 2: Myynti ja markkinointi
 • 4.12. klo 9-11
  • Huone 1: Kannattavuus, rahoitus ja toimintasuunnitelma
  • Huone 2: Johtaminen ja projektinhallinta
 • 18.12. klo 9-11
  Jouluspesiaali: Sattumaa vai strategiaa? Luovia polkuja maailmalle

  Onko yritykselläsi kohteena kansainväliset markkinat nyt tai tulevaisuudessa? Creven ryhmäneuvontojen jouluspesiaalissa kuulet esimerkkejä kv-markkinoille ponnistaneista yrityksistä ja pääset haastattelemaan kv-haasteita kohdanneita yrittäjiä:

  Antti Kosonen: Miten vallataan maailma – Case Alma

  PME Recordsin yksi perustajista ja operatiivinen johtaja Antti Kosonen tunnetaan mm. näkyvää kansainvälistä uraa tekevän laulaja Alman managerina yhteistyöstään JVG:n kanssa. Antti Kosonen valottaa esityksessään pitkäjänteisen työn merkitystä kansainvälisen menestyksen taustalla.

  Jenni Ahtiainen, DEAFMETAL: Sattuman kautta maailmalle

  Muotoilija Jenni Ahtiainen on suunnitellut esiintymisasusteita maailmantähdille kuten Marilyn Manson, Snoop Dogg ja Bono. Jennin ja DEAFMETAL yrityksen tarina on kiehtova – Jenni menetti kuulonsa ja alkoi käyttää kuulolaitteita. Tämä johti oivallukseen kuulolaitteiden koristelemisesta ja antoi kipinän useita palkintoja keränneen tuotemerkin perustamiselle.

  Martin Q. Larsson, kulttuurialojen yrityshautomo KLUMP: Luovien alojen yrittäjän tärkeät verkostot Ruotsissa

  Kansainvälistä näkökulmaa tilaisuuteen tuo Ruotsalainen Martin Q. Larsson. Martin on ruotsalainen yritysvalmentaja, työyhteisökehittäjä ja nykymusiikin säveltäjä, joka soittaa trumpettia ja flyygelitorvea. Parhaillaan Martin johtaa yrityshautomo KLUMPia Tukholman Botkyrkassa, keskittyen kulttuuriin ja sosiaaliseen yrittäjyteen.

Muista ilmoittautua ennakkoon tästä: https://www.lyyti.fi/reg/creve_ryhmaneuvonta_syksy2019
Linkki osallistumiseen toimitetaan edellisenä päivänä klo 16 mennessä ilmoittautuneille.

HUOM: Jokaisen ryhmäneuvintoihin osallistuvan tulee täyttää osallistujan ESR-lomake (aloitus- ja loppulomake). Pajat toteutetaan ESR-rahoitteisen Creve 2.0 -hankkeen kautta ja osallistujatiedot toimitetaan rahoittajalle. Tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen ja tiedot käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Voit täyttää lomakkeen jo valmiiksi täällä: https://www.creve.fi/wp-content/uploads/sites/24/2019/05/FI-ESR-osallistujan-seurantatietolomake-08_2018-1.xlsx

Täytä lomake ennen neuvontaan osallistumista, tulosta, allekirjoita, skannaa ja lähetä pdf-muodossa Creve 2.0 -hankkeen projektipäällikkö Benny Majabackalle: benny.majabacka@humak.fi

Business Finlandin ja ELYn rahoitusneuvonnat

Business Finland toteuttaa Innovaatiosetelin, Explorer-rahoitusten ja Tempon hakemisesta verkkoneuvontatapaamisia osana Creven ryhmäneuvontoja. Rahoituspajat järjestetään perjantaisin klo 9-11 alla näkyvinä päivinä. Voit kysyä kysymyksiä edellä mainittuihin rahoituksiin liittyen ja saat vastauksia suoraan rahoituksen edustajalta.

Mukaan perjantain neuvontoihin on saatu myös ELY-keskuksen yrityksen kehittämispalvelut. Pääset tutustumaan saatavilla oleviin palveluihin ja kysymään palvelujen hakemisesta ja hyödyntämisestä ELYn asiantuntijoilta.

Osallistujamäärät rahoituspajoissa on max 20 hlöä/teema/huone.

Neuvonnat toteutetaan perjantaisin klo 9-11 seuraavina päivinä:

 • syyskuussa: 6.9., 13.9., 20.9., 27.9.
 • lokakuussa: 4.10., 18.10.
 • marraskuussa: 1.11., 15.11., 29.11.
 • joulukuussa: 13.12.

Muista ilmoittautua ennakkoon tästä: https://www.lyyti.fi/reg/creve_ryhmaneuvonta_syksy2019
Linkki osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille.

Henkilökohtaista neuvontaa yrittäjille

Henkilökohtaiset neuvontatapaamiset on varattu hautomoasiakkaille. Hautomopalvelu on elokuusta 2019 lähtien saatavana opinnollistetuna virtuaalihautomona. Hautomoon voivat osallistua yritystoimintaa käynnistävät opiskelijat ja yrittäjät. Lisätietoa hautomosta saat täältä:
https://www.creve.fi/hautomo/

Vinkkejä yrittäjyyteen muilta luovien alojen yrittäjiltä

Huomaathan tutustua myös luovien alojen yrittäjien jakamiin vinkkeihin aloittaville yrittäjille. Laaja valikoima napakoita videotallenteita on käytettävissäsi mm. myynnistä, pitchauksesta ja kansainvälistymisestä. Videoihin pääset tästä: https://www.creve.fi/neuvonta/videot/

 

***
Luovien alojen ryhmämuotoista digineuvontaa kehitetään ESR-rahoitteisessa Creve 2.0 -hankkeessa. Hankkeen kautta luodaan luovien alojen valtakunnallista yrityspalveluverkostoa ja uusia tulevaisuuden tarpeisiin vastaavia palveluja aloittaville luovien alojen yrittäjille. Hanketta koordinoi Humak ja sen toteutusaika on 05/2018 – 12/2020.

 

 

Blogit