Vinkkejä luovien alojen yrittäjiltä

Yrittäjien ja yritysjohtajien tarinoita yrittäjyydestä

Creven järjestämien neuvontapajojen yrittäjätarinoista on koostettu lyhyitä videoita tarinoiden pääkohdista. Videot ovat käytettävissä näkökulmana omaan yrittäjyyteen, liiketoiminnan suunnitteluun sekä vinkiksi myynnin suunnitteluun ja pitchauksen valmisteluun.

Creve 2.0 -hankkeen kautta yrittäjyyteen liittyviä lyhytvideoita tuotetaan lisää. Toukokuussa 2019 julkaistiin 12 uutta videota. Videot on julkaistu Creven Youtube-soittolistalla ja käytettävissä yrittäjyyden suunnittelussa, kehittämisessä, neuvonnassa ja opetuksessa.

Soittolistan videoihin pääset tästä:

Luovien alojen yrittäjien vinkkejä aloittaville yrittäjille

VR Studio / Jussi Vuola, http://vrstudio.fi/
Musiikin monitoimimies, jonka studiot ovat tulleet tutuksi koko kansalle mm. Voice of Finlandista. Studioilla äänityksiä tekevät bändit ympäri maan ja erityisesti panostettu on tunnelmaan ja viihtyvyyteen – tilaa käytetäänkin aktiivisesti myös musiikkivideoiden kuvaamiseen, tuotannon, äänityksen, miksauksen ja äänisuunnittelun ohella. Onnistuneen käynnistysvaiheen jälkeen VR Studio on laajentumassa VR Music -kokonaisuudeksi.

VR Musicin yrittäjä Jussi Vuolan vinkit aloittavalle yrittäjälle ideasta, asiakkaista, markkinoinnista & myynnistä sekä rahoituksesta.


Huvilupa / Matti Kotka, 
http://www.huvilupa.fi/
Huviluvan Piispanristin viihdekeskus lasertaisteluareenoineen sekä ulkopelit ovat kasvattaneet huimasti suosiotaan perustamisesta lähtien. Yrityksen toiminta muovautuu asiakkaiden tarpeisiin ja uusia avauksia on luvassa. Erittäin hyvä esimerkki käyttäjälähtöisestä kehittämisestä ja asiakastarpeisiin vastaamisesta. Täällä ymmärretään palvelun merkitys ja ollaan kiinnostuneita asiakkaiden maailmasta joka päivä. 

Huviluvan yrittäjä Matti Kotkalle rohkeus, ennakkoluulottomuus, nopeus ja hulluuskin ovat olleet bisnestä eteenpäin vievä voima. “Asiakas maksaa meidän palkan” -ajatus ohjaa kaikkea toimintaa ja markkinoinnissa valttia on toisto.


Nordic Edu / Tomi Kokkonen, 
http://nordicedu.com/
Turkulainen pelitalo NordicEdu on vakiinnuttanut asemansa Suomen pelikentässä opetuspelien saralla. Peleissä ja sovelluksissa hyödynnetään tutkimustietoa, eikä pelillisyys rajoitu pelkästään vapaa-aikaan ja koulumaailmaan vaan ratkaisuja luodaan myös työelämän tarpeisiin. NordicEdu on aivan erityinen esimerkki pelitalosta, jossa oma intohimo ja liiketoiminta on sovitettu toisiaan täydentävällä tavalla yhteen.

Nordic Edun yrittäjä Tomi Kokkosen kolme vinkkiä aloittavalle yrittäjälle.


Belightful Design / Miia Liesegang, 
http://www.belightful.fi/
Lukuisista pitchauskisoista viimeisen vuoden aikana  voittoja ja mediahuomiota kerännyt perhoskeitaiden kehittäjä Belightful Design tähtää suoraan UK:n markkinoille design-tuotteellaan. Plakkarissa on mm. niin  London International Creative Competitionin (LICC) tunnustuspalkinto kuin Kasvu Openin ja Finpron Going Global-palkinto sekä lukuisia pitchauskilpailujen voittoja.

Belightful Design Oy:n perustaja Miia Liesegang avaa parhaat vinkkinsä vaikuttavan pitchauksen tekoon.

Tarinoita yrittäjyydestä

Tarinoita yrittäjyydestä / Vint Finland Oy: Unelmana kansainvälinen startup-yritys
Vintin Otto ja Matti tulivat Creveen jo opiskeluaikana liiketoiminnan suunnitteluvaiheessa.
Creven kautta he saivat liiketoimintaan mukaan bisnesenkelit yrityksen perustamisvaiheessa sekä apua Tekes-rahoituksen hakuun. Vint jatkaa Crevessä kansainvälisen liiketoiminnan käynnistämiseksi.

Tarinoita yrittäjyydestä / Wooom Oy, Osa 2: Toiminnan haasteet, kansainvälistyminen 
Wooom Oy:n Minna ja Janne Sirén perustivat uuden startupin Creven palvelussa. Suurimpia palvelusta saatuja hyötyjä ovat olleet mm. tehtävien aikatauluttaminen, vapaa-ajan ja yrittäjyyden yhteensovittaminen sekä yrittäjän jaksamisen tukeminen. Kansainvälisille markkinoille ponnistavan yrittäjän tulee oppia useita uusia asioita nopeasti. ”Creven raippa-ruoska-piiska” on ollut tässä tarpeellisena apuna.

Ajatuksia yrittäjyydestä asiantuntijoilta

The Cool Hunter.net -blogistaan, Slushista, TV:stä ja herättävistä puheenvuoroistaan tunnettu kanadalainen Tuija Seipell on käynyt sparraamassa Creven yrityksiä kansainvälistymisen, kv-kontaktien, elämysten ja asiakaskokemuksen teemoilla.

 

 

Blogit