Vinkkejä luovien alojen yrittäjiltä

Yrittäjien ja yritysjohtajien tarinoita yrittäjyydestä

Creven on tuottanut luovien alojen yrittäjien yrittäjätarinoista ja keskeisimmistä liiketoiminnan kehittämisen osa-alueista lyhytvideoita vinkiksi uusille yrittäjille. Videot ovat käytettävissä näkökulmana omaan yrittäjyyteen, liiketoiminnan suunnitteluun sekä vinkiksi myynnin suunnitteluun ja pitchauksen valmisteluun.

Mukana videoissa on myös tallenteita mm. luovien alojen tulevaisuusdialogeista 12/2020 sekä luovien alojen tapahtumien alustuksista.

Videot on julkaistu Creven Youtube-soittolistalla ja käytettävissä yrittäjyyden suunnittelussa, kehittämisessä, neuvonnassa ja opetuksessa.

Soittolistan videoihin pääset tästä:

Luovien alojen yrittäjien vinkkejä aloittaville yrittäjille

VR Studio / Jussi Vuola, http://vrstudio.fi/
Musiikin monitoimimies, jonka studiot ovat tulleet tutuksi koko kansalle mm. Voice of Finlandista. Studioilla äänityksiä tekevät bändit ympäri maan ja erityisesti panostettu on tunnelmaan ja viihtyvyyteen – tilaa käytetäänkin aktiivisesti myös musiikkivideoiden kuvaamiseen, tuotannon, äänityksen, miksauksen ja äänisuunnittelun ohella. Onnistuneen käynnistysvaiheen jälkeen VR Studio on laajentumassa VR Music -kokonaisuudeksi.

VR Musicin yrittäjä Jussi Vuolan vinkit aloittavalle yrittäjälle ideasta, asiakkaista, markkinoinnista & myynnistä sekä rahoituksesta.


Huvilupa / Matti Kotka, 
http://www.huvilupa.fi/
Huviluvan Piispanristin viihdekeskus lasertaisteluareenoineen sekä ulkopelit ovat kasvattaneet huimasti suosiotaan perustamisesta lähtien. Yrityksen toiminta muovautuu asiakkaiden tarpeisiin ja uusia avauksia on luvassa. Erittäin hyvä esimerkki käyttäjälähtöisestä kehittämisestä ja asiakastarpeisiin vastaamisesta. Täällä ymmärretään palvelun merkitys ja ollaan kiinnostuneita asiakkaiden maailmasta joka päivä. 

Huviluvan yrittäjä Matti Kotkalle rohkeus, ennakkoluulottomuus, nopeus ja hulluuskin ovat olleet bisnestä eteenpäin vievä voima. “Asiakas maksaa meidän palkan” -ajatus ohjaa kaikkea toimintaa ja markkinoinnissa valttia on toisto.


Nordic Edu / Tomi Kokkonen, 
http://nordicedu.com/
Turkulainen pelitalo NordicEdu on vakiinnuttanut asemansa Suomen pelikentässä opetuspelien saralla. Peleissä ja sovelluksissa hyödynnetään tutkimustietoa, eikä pelillisyys rajoitu pelkästään vapaa-aikaan ja koulumaailmaan vaan ratkaisuja luodaan myös työelämän tarpeisiin. NordicEdu on aivan erityinen esimerkki pelitalosta, jossa oma intohimo ja liiketoiminta on sovitettu toisiaan täydentävällä tavalla yhteen.

Nordic Edun yrittäjä Tomi Kokkosen kolme vinkkiä aloittavalle yrittäjälle.


Belightful Design / Miia Liesegang, 
http://www.belightful.fi/
Lukuisista pitchauskisoista viimeisen vuoden aikana  voittoja ja mediahuomiota kerännyt perhoskeitaiden kehittäjä Belightful Design tähtää suoraan UK:n markkinoille design-tuotteellaan. Plakkarissa on mm. niin  London International Creative Competitionin (LICC) tunnustuspalkinto kuin Kasvu Openin ja Finpron Going Global-palkinto sekä lukuisia pitchauskilpailujen voittoja.

Belightful Design Oy:n perustaja Miia Liesegang avaa parhaat vinkkinsä vaikuttavan pitchauksen tekoon.

Blogit