Tietoa ja työkaluja

Tietoa luovien alojen kehittämisestä ja yrittäjyydestä

Tietoa ja työkaluja -osiosta löydät kattavasti erilaista tietoa kulttuuri- ja luoviin aloihin sekä yrittäjyyteen liittyen:

Creve järjestää yhdessä verkostonsa kanssa sekä Humakin kehittämishankkeiden kautta erilaisia tilaisuuksia luovien alojen ajankohtaisista aiheista, yrittäjyydestä ja rahoituksista. Tulevat tapahtumat löydät ketterimmin tapahtumakalenteristamme Creven FB-sivulta www.facebook.com/humakcreve/events sekä verkkosivuiltamme kohdasta Tapahtumat ja verkostot.

Yrityksen perustaminen ja yritystoiminnan käynnistäminen

Yrittäjyyden ja liiketoiminnan suunnittelu
Liiketoiminnan suunnittelun ja liiketoimintasuunnitelman laatimisen apuna voit käyttää Creven maksuttomia työkaluja ja materiaaleja: 

Luovuus ja liiketoiminta -työkirja opastaa oman osaamisen tunnistamiseen, tarvelähtöisten palvelujen ja tuotteiden kehittämiseen sekä liikeidean muodostamiseen ja kannattavuuteen.

Vinkit yrittäjiltä lyhytvideoilla: Näkökulmia ja neuvoja liiketoiminnan käynnistämiseen on tallennettu kymmeniksi videoiksi, joissa luovien alojen yrittäjät ja yritysjohtajat jakavat vinkkejä aloittaville yrittäjille. Lyhytvideotallenteita on lukuisista eri teemoista, mm. liikeideasta, tiimin rakentamisesta, myynnistä, pitchauksesta ja kansainvälistymisestä.

Voit myös osallistua uudistetuille yrittäjyyskursseille, joista saat ohjattua käytännönapua yrittäjyyteen ja yritystoiminnan suunnitteluun. Yrittäjyyskurssit toteutetaan jatkuvina verkkokurseina Humakin avoimen AMKn yrittäjyysopintoina. Kursseille on korkeakoulujen avoimen tarjonnan opintopistemaksu.

Yrityksen perustamisneuvonta
Creve ei toistaiseksi järjestä yrityskohtaista tai ryhmämuotoista neuvontaa yritystoiminnan käynnistämiseen.

Yrityksen perustamisneuvontaa totettavat kuntien yritysneuvontapalvelut (uusyrityskeskukset, kehittämisyhtiöt, kuntien elinkeinoasiamiehet). Näistä yritysneuvontapalveluista saat apua yrityksen perustamisen käytännön asioihin. Uusyrityskeskusten yhteystiedot ja yrityksen perustamisoppaat löydät heidän sivuiltaan https://uusyrityskeskus.fi/.

Starttiraha-asioissa palvelevat TE-toimistot.

Liiketoimintaosaaminen, luovien alojen ammattiosaaminen
Humakin luovien alojen kehittämishankkeiden kautta järjestetämme eri teemoilla ryhmätapaamisia, tietoiskuja, webinaareja ja työpajoja. Näistä löydät tiedon kohdasta Tapahtumat ja verkostot. Hankkeissa tuotettavista teemakoulutuksista ja valmennuksista sekä Humakin avoimen AMK:n yrittäjyyskoulutustarjonnasta julkaisemme tiedot kohdassa Koulutukset ja kurssit.

Yrittäjyyteen apua ja palveluita tarjoavat myös yrittäjäjärjestöt (esim. Suomen Yrittäjät ja seudulliset järjestöt) sekä luovien alojen toimialajärjestöt, kuten Ornamo, Grafia, Music Finland, NeoGames ja AV-arkki.

Blogit