Luovien alojen rahoitus

Tietoa luovien alojen rahoituksesta

Jaamme tietoa tällä sivulla luovien alojen rahoituksista. Toimimme yhteistyössä luovien alojen rahoittajien kanssa ja tunnemme eri rahoituslähteitä apurahoista ja avustuksista joukkorahoituksiin, yritys-, kehittämis- ja kansainvälistymistukiin. 

Autamme luovien alojen yrityksiä suunnittelemaan omaa rahoituspolkua, löytämään sopivat rahoituskanavat sekä valmistemaan haettavia hankkeita ja hakemuksia. Creven rahoitusneuvonta on liitetty osaksi valmennusohjelmia.

Creve ja Humak eivät jaa rahoituksia luovien alojen toimijoille.

Luovien alojen rahoituspolku

Creative Finland -katto-ohjelma luovien alojen kehittämiselle on toteuttanut ja päivittänyt luovien alojen yritystuista ja -rahoituksista rahoituspolkukaavion, josta näet tyypillisimmät luovien alojen yritysten käyttämät rahoituskanavat ja -tuotteet toiminnan eri vaiheisiin ja yritysmuotoihin.
RAHOITUSPOLKUA PÄIVITETÄÄN. Uusi kaavio julkaistaan Creative Finlandin sivuilla ja tällä sivulla alkuvuoden aikana.

Rahoituskartta 2022

Kuvituskuva. Malli linkin kautta avautuvasta rahoituskartasta. Aikajanalle on kuukausittain koottu tietoja luovien alojen rahoitushauista.
Rahoituskartta luovien alojen yrityksille ja yhteisöille suunnatuista hauista. Padlet-aikajana avautuu uuteen välilehteen.

KARTALLA 2022 – Luovien alojen rahoituspäivän puheenvuoroista on koottu 2022 vuodelle rahoitushakujen kartta, josta käynnistyvät haut voi selata kuukausittain. Huomaathan tarkistaa hakuohjeet ja tarkemmat aikataulut rahoittajien sivuilta.

Rahoituskartta 2022, avautuu Padletissa selaimen uuteen ikkunaan: https://padlet.com/Humak_Creve/3kajogvwnbveljem

Rahoitustapahtumassa julkaistiin myös Luovien alojen yrityksille suunnatut tapahtumat ja palvelut 2022 -kartta. Eri toimijoiden palveluista koostuva ja päivittyvä kartta löytyy Creve sivuilta kohdasta Tapahtumat ja verkostot.

KARTALLA 2022 – Luovien alojen rahoituspäivä yrityksille ja yhteisöille

Kuvituskuva ja otsikko. Piirretty hahmo zoomailee ympäristöä kiikareilla. Kartalla - Luovien alojen rahoituspäivä yrityksille ja yhteisöille to 20.1.2022 klo 9-12, Zoom.

Luovien alojen yrityspalvelu Creve (Humak) ja Creative Finland järjestivät to 20.1. klo 9-12 luovien alojen rahoituspäivän Kartalla 2022. Rahoituspäivän tarkoituksena oli piirtää kokonaiskuvaa 2022 vuoden luovien alojen yrityksille ja yhteisöille suunnatuista rahoitushauista, hakuaikatauluista, teemoista ja tavoitteista.

Creven, Creative Finlandin ja rahoittajien yhteistyönä tuotetussa tapahtumassa kuultiin luovien alojen yrityksille ja oikeuskelpoisille yhteisöille suunnattujen hakujen esittelyt seuraavilta rahoittajilta:

  • OKM / Kulttuurialan rakennetuki,
  • Business Finland / Creative RRF,
  • ELY-keskus / EAKR ja ESR+,
  • OPH / Luova Eurooppa-haut,
  • Maa- ja metsätalousministeriö/ Leader ja maaseuturahasto,
  • AVEK / Konsepti- ja demorahoitukset
  • Taike / Avustukset yhteisöille.

Team Finland

Tutustu kansainvälistymisen palveluihin ja yritysrahoituksiin (mm. Business Finland, ELY, Finnvera).
Team Finland – Palveluja ja rahoitusta kansainvälisille markkinoille pyrkiville yrityksille (V-S):

Apurahat

Taide-, kulttuuri- ja luovien alojen säätiöiden apurahoista saat kattavasti tietoa mm.

Tunnettuja luovien alojen apurahojen myöntäjiä ovat mm. Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK, Suomen elokuvasäätiö SES, Musiikin edistämiskeskus MES, Taiteen edistämiskeskus Taike, Suomen kulttuurirahasto SKR, Koneen säätiö, Alfred Kordelinin säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Kulturfonden. Apurahoja ja avustuksia myöntäviä säätiöitä on näiden lisäksi huomattava määrä.

Blogit