Valtakunnallinen LicenseUp-roadshow starttaa Turusta


Luovan alan yrityksille syntyy aineettomia oikeuksia, joiden kaikkia liiketaloudellisia mahdollisuuksia yritykset eivät aina osaa kunnolla kehittää tai hyödyntää. Yrityksiltä saattaa puuttua tarvittavia resursseja ja tietotaitoa, vaikka potentiaalia lisensointiin olisikin. Näihin teemoihin keskittyy LicenseUp-roadshow.

– Aineettomien oikeuksien eli IPR:n merkitys on tunnistettu, ja suojaamisen lisäksi on aika kiinnittää huomiota hyödyntämiseen. Parhaimmillaan aineettomat oikeudet voidaan valjastaa merkittäväksi liiketoiminnaksi. Haluamme auttaa yrityksiä tämän saavuttamisessa, sanoo LicenseUp-hankkeen projektipäällikkö Pertti Pulli.

LicenseUp on kaksivuotinen hanke, jossa erityisesti av- ja peliyrityksille rakennetaan uutta osaamista ja verkostoja, jotka tukevat liiketoiminnan luomista aineettomista oikeuksista.

Hanke järjestää Turussa lokakuun lopussa kolmipäiväiset IPR-festarit. Tapahtuma käynnistää LicenseUp-hankkeen valtakunnallisen roadshow’n, jossa luovan alan yritysten aineettomiin oikeuksiin keskittyviä seminaareja ja verkostoitumistilaisuuksia viedään eri puolille Suomea. Tänä vuonna hanke vie tapahtuman Turun jälkeen vielä Ouluun, ja ensi vuonna aineettomien oikeuksien hyödyntämisestä puhutaan muun muassa Tampereella, Kotkassa, Joensuussa ja Helsingissä. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Turussa yhteistyökumppanina on Humak Creve

LicenseUp-hanketta toteuttaa Turku Science Park Oy. Roadshown starttitapahtumassa käsitellään aineettomien oikeuksien perusteita ja ennen kaikkea sitä, miten niitä voi hyödyntää. Tapahtumassa liikutaan tavaramerkkien ja tekijänoikeuksien merkityksestä käytännön esimerkkeihin, kuten miten sarjakuvista syntyy animaatiosarja tai miten animaatiohahmo päätyy ruudulta tuotteiksi ja kuoseiksi.

Maksuttoman tapahtuman esiintyjiin lukeutuu asiantuntijoita sekä luovilta aloilta että niiden parissa työskenteleviltä, maineikkailta laki-, patentti- ja agenttitoimistoilta, kuten Berggreniltä, Dottirilta ja Moosedogilta. Luovasta osaamisestaan ja kokemuksistaan IPR:n lisensoinnista kertovat muun muassa turkulaiset Pyjama Films (Planet Z-animaatiosarja), Aittokoski Experience (Pikkuli), Tribeflame (Benji Bananas -peli) sekä monia merkittäviä lisenssejä hyödyntävä Martinex.

– Toivomme, että Turun tapahtuma on eri alojen yrityksille ja osaajille matalan kynnyksen tilaisuus oppia aiheesta ja rakentaa uutta liiketoimintaa mahdollistavia verkostoja, Pulli kertoo.


Turun tapahtuma järjestetään startup-yhteisö SparkUpin tiloissa 31.10.-2.11.2017. Tapahtuman ohjelma ja lisätietoja Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/669476266595306/

 

Haastattelut ja lisätietoja hankkeesta ja tapahtumasta:

Pertti Pulli
Projektipäällikkö, LicenseUp
West Finland Film Commission / Turku Science Park Oy
+358 50 5590 532
pertti.pulli@turkusciencepark.com

Miia Outinen
Projektikoordinaattori, LicenseUp
West Finland Film Commission / Turku Science Park Oy
+358 40 1837 749
miia.outinen@turkusciencepark.com

Leena Janhila
Liiketoiminnan ja yrittäjyyden asiantuntija, Humak Creve
Humanistinen ammattikorkeakoulu
+358 20 7621 397
leena.janhila@humak.fi