Virtual PUB tarjoaa yrittäjille rennompia tapoja verkostoitumiseen

Ravintolan tiskin takaa kuvattu yleiskuva ravintolan sisätiloista. Tiskillä ravintolatarvikkeita, taustalla seinillä kehystettyjä taideteoksia.

Tänä syksynä Creve ja HUB Turku lanseeraavat uusia virtuaalisia tilaisuuksia etätyöajan eristäytymisen vähentämiseksi. Creven käynnistämä Virtual PUB on yrittäjien vapaamuotoisten kohtaamisten ja tapahtumien sarja, joka toteutetaan syksyn aikana Remo-alustalla toimivassa ja HUB Turun ylläpitämässä Virtual HUB -yhteistyöskentelytilassa. Virtual PUB sisältää sekä yrittäjien viikoittaisia lounastapaamisia, että kansainvälisiä afterwork-tilaisuuksia.

Virtual HUBin tila Remo-alustalla on jaettu pöytiin, joiden välillä käyttäjät voivat vapaasti liikkua. Keskustelu tapahtuu pöytäryhmien kesken. Tilassa on mahdollista hyödyntää videoyhteyttä, chattiä, valkotauluja, ruudunjakoa, ilmoituksia, sekä muita etätyöläisille tuttuja ominaisuuksia.

HUB Turun puheenjohtaja ja perustaja Juhani Koivuviita kertoo olevansa erittäin tyytyväinen Virtual HUBin kehitykseen. Viime kesänä alkaneet Creven ja HUB Turun keskustelut johtivat nopeasti uusien virtuaalisten tapahtumien luomiseen.

“Creven syksyn Virtual PUB-tapahtumat ovat ensimmäisiä Virtual HUBissa järjestettäviä tilaisuuksia. Tällä hetkellä meillä on useampia yhteistyökumppaneita Turun alueella, jotka testaavat ja pilotoivat parhaillaan uusia ideoita. Vaatii tietysti oman aikansa, että ihmiset kiinnostuvat ja löytävät meidät, mutta luotan vahvasti siihen, että Virtual HUBin käyttäjämäärä tulee kasvamaan”, Juhani sanoo.

Creve käynnisti lokakuussa Virtual PUB -nimen alla kansainväliset afterworkit luovien alojen yrityksille sekä yrittäjien vapaamuotoiseen kohtaamiseen ja verkostoitumiseen tarkoitetut virtuaaliset lounastreffit Syödään yhdessä! – Friday Lunch Together!.

Virtuaalisissa lounaspöydissä tutustutaan ja jaetaan kokemuksia perjantaisin

Valtakunnalliset Syödään yhdessä! – Friday Lunch Together! -lounashetket järjestetään joka perjantai klo 12-13 Virtual HUBissa. Tilaisuuden aikana yrittäjät voivat kokoontua vapaamuotoisesti lounastamaan ja vaihtamaan ajatuksia.

Crevestä vastaavan Humakin liiketoiminnan ja yrittäjyyden asiantuntijan Leena Janhilan mukaan Suomessa järjestetään todella paljon neuvontoja, koulutuksia, kiihdyttämöohjelmia ja muita strukturoituja tilaisuuksia, mutta vapaamuotoisempia kohtaamiseen perustuvia online-vertaisympäristöjä ei juurikaan ole tarjolla.

Kuvituskuva infotekstillä: Creven järjestämissä VirtualPUB: Syödään yhdessä! -virtuaalilounastapaamisissa yrittäjät tapaavat toisiaan vapaamuotoisesti joka perjantai klo 11-14 Remo-alustalla.

“Virtual PUBin tavoitteena on lisätä yrittäjille mahdollisuuksia vertaiskohtaamisiin, varsinkin näinä aikoina, kun ihmiset jäävät helposti yksin, eikä ole sitä tuttua työ- tai yrittäjäyhteisöä ympärillä”, Leena sanoo.

Lounastunnit ovat vapaamuotoisia, eivätkä sisällä erikseen järjestettyä ohjelmaa. Perjantai valikoitui lounaiden ajankohdaksi käytännöllisistä syistä.

“Perjantaisin klo 10-12 järjestetään Creven online-ryhmäneuvonnat. Nyt ihmiset voivat kätevästi jäädä vielä neuvontojen jälkeen lounaalle keskustelemaan”, Leena sanoo.

Afterwork for Fun kokoaa luovien alojen yrittäjät yhteen eri maista

Toinen Virtual PUBin syksyn uusista aloituksista on kansainväliset Afterwork for Fun -tapaamiset, joka järjestetään joka toinen viikko torstaisin klo 18-20.

Afterwork for Fun on nimensä mukaisesti rento kokoontuminen, jossa osallistujat voivat viettää aikaa, tavata ja jutella uusien ihmisten kanssa yhteisistä aiheista. Jokaisessa tilaisuudessa on mukana myös yllätysesiintyjä!

Afterwork-tapaamiset käynnistettiin lokakuussa Creven ja Music Finlandin Fast Track Music Export Acceleratorin ja Hampurin Kreativ Gesellschaftin Music WorX Acceleratorin tiimien kesken. Tapahtumasarjan tuotannossa on mukana myös suomalainen, Berliinissä toimiva Kieku Records.

VirtualPUB: Afterwork-tapahtuma toteutetaan vuorovaikutteisella Remo-alustalla, jossa osallistujat voivat liikkua huoneessa pöytien ja huoneiden välillä.
Ruutukaappaus torstaina 15.10. järjestetystä kansainvälisestä Afterwork for Fun -tilaisuudesta. Kuva: Leena Janhila.

“Innostuin tapahtuman ideasta heti kun Leena (Janhila) mainitsi siitä minulle ensimmäisen kerran. Olen pidempään jo kaivannut virtuaalista tilaa, jossa voisi tavata ihmisiä ja keskustella muiden kanssa hieman rennommin. Afterwork-tapahtumat ovat meille hieno mahdollisuus luoda uusia yhteyksiä eri maiden musiikkialan toimijoiden kanssa”, Claudia Wondratschke Music WorX Acceleratorista kertoo.

Tapahtumien hostina toimiva Kieku Recordsin Jonas Verwijnen on tottunut järjestämään musiikkialan sisäisiä virtuaalisia tapahtumia. Myös Jonas kertoo etsineensä jo jonkin aikaa sopivaa yhteisöllistä kanavaa vapaalle ajatuksien jakamiselle.

“Olimme Kiekussa etsineet fyysistä tapahtumatilaa missä voisimme keskustella artistien ja yhteistyökumppaniemme kanssa. Leenan ja Claudian kanssa jutellessa huomasimme kuitenkin, että voisimme toteuttaa suunnitelmamme myös virtuaalisesti Remossa. Kannatan vahvasti avointa tiedon jakamista ja Afterwork-tilaisuudet ovat siihen erinomainen kanava”, Jonas sanoo.

Creven Virtual PUBin tapahtumia kehitetään ja testataan osana ESR-rahoitteista Creve 2.0-hanketta vuoden 2020 loppuun saakka. Lisätietoa kehittämishankkeesta: https://www.creve.fi/hankkeet/creve-2-0/.

Lisätietoja

Seuraavat Virtual PUB: Afterwork for Fun -tapahtumat järjestetään 29.10., 12.11., 26.11. ja 10.12.

Lisätietoa teemoista, ohjelmasta ja linkit osallistumiseen julkaistaan Virtual PUBin sivuilla ja Creven Facebook-eventeissä https://www.facebook.com/humakcreve/events/.