Yrittäjyyspassi

Mikä on Yrittäjyyspassi?

Yrittäjyyspassi on mukava tapa suorittaa yrittäjyys- ja innovaatio-opintoja. Yrittäjyyspassin avulla teet itse suunnitelman opintojesi suorittamisesta, hyväksytät suunnitelmasi vastuu-/tutor-opettajalla ja suoritat opintoja hyödyntämällä aitoja yritystapahtumia.

Yrittäjyyspassi on Turun alueen korkeakoulujen yhteinen työkalu, jonka avulla alueen yritystapahtumia tuodaan osaksi opintoja ja jonka kautta opiskelijat tapaavat toisia samoista aiheista kiinnostuneita opiskelijoita ja yrittäjiä.

Humak Creven ja Turun AMK:n Business Akatemia käynnistivät Yrittäjyyspassin kokeilun syksyllä 2017. Mukana korkeakouluista ovat tällä hetkellä Humak, Turun AMK, Turun Yliopisto ja Åbo Akademi.

Miten Yrittäjyyspassia käytetään?

Passi perustuu omaan kiinnostukseesi ja mahdollisuuteesi suunnitella opintojesi suoritustapoja. Voit itse valita mihin tapahtumiin osallistut. Tapahtumaosallistumisen lisäksi ehdota opintojen suoritustapaa, esim. tapahtumaosallistuminen + oppimispäiväkirja, artikkeli, raportti tms. Sovi vastuu-/tutor-opettajan kanssa suoritustavasta ja suoritettavien opintojen laajuudesta.
Turun AMK:n ja Humakin opiskelijoiden tulee hyväksyttää suunnitelma ennen tapahtumaan osallistumista.

Toimi näin:

 1. Valitse yritystapahtumatarjonnasta suoritettaviin opintoihin liittyvät ja sinua kiinnostavat tapahtumat. Vinkkejä yritystapahtumakalentereihin saat alempaa tältä sivulta.
 2. Tulosta Yrittäjyyspassi ja kirjoita valitsemasi tapahtumat passiin (Tulosta pdf)
 3. Esitä ja hyväksytä suunnitelma opintosuorituksista vastaavalla lehtorilla
 4. Kun suunnitelmasi opintosuorituksista on hyväksytty, osallistu tapahtumaan
 5. Täydennä osallistuminen opintosuoritukseksi lehtorin kanssa sopimallasi tavalla (raportti, päiväkirja, artikkeli tms.)

Voit esittää Yrittäjyyspassin kautta suoritettavaksi mm. seuraavia opintoja

 • Yrittäjyys
 • Innovaatiotoiminta
 • Johtaminen
 • Markkinointi
 • Tuotteistaminen

Muistathan sopia aina suoritustavasta yhdessä kurssin vastuu-/tutor-lehtorin kanssa. Opintosuoritukset ja laajuudet määritellään kurssi- ja korkeakoulukohtaisesti.

Suoritustapoja voivat olla esim.

 • Oppimispäiväkirja
 • Videopäiväkirja
 • Artikkeli tai ryhmäartikkeli aiheesta
 • Raportti, essee, tutkielma, analyysi
 • Kehittämisprojekti tai teeman soveltaminen
 • Kokeilut ja pilotoinnit teeman pohjalta, kokeilujen raportointi
 • Tapahtumien hyödyntäminen lähdeainaistona projekteissa ja opinnäytteissä
 • Ehdota myös omaa suoritustapaa!

Tapahtumatarjonta

Voit ehdottaa passiin tapahtumaksi mitä tahansa mielestäsi opintosuoritukseen sopivaa yritystapahtumaa.

SparkUp Turku on Turun alueen aloittavien yrittäjien tapahtumakeskus, jossa järjestetään vuosittain satoja yritystapahtumia, koulutuksia, valmennuksia ja työpajoja. Tarkista ajankohtaiset tulevat tapahtumat SparkUpin tapahtumakalenterista: www.sparkup.fi

Boost Turku on opiskelijayrittäjäyhteisö ja järjestää käytännönläheisiä tapahtumia ja työpajoja ajankohtaisista aiheista. Katso tarjonta täältä: www.boostturku.com

Humak Creven tapahtumista saat tietoa näiltä sivuilta. Passiin voit liittää mm.:

***
Yrittäjyyspassia kehitetään eteenpäin valtakunnallisessa Creve 2.0-hankkeessa. Lue lisää hankkeesta ja tulevista toiminnoista https://www.creve.fi/hankkeet/creve-2-0/

Blogit