Humak ja Aalto kehittämässä luovien alojen digitaalisia kaksosia

Kuvituskuva. Lapsi katsoo kopiota itsestään, toinen hahmoista tähtisumun peittämä, toinen sinisävyinen varjokuva.

Tiedätkö mikä on digitaalinen kaksonen?

Digitaaliset kaksoset ovat mallinnuksia, joiden avulla tilojen ja tapahtumien toimintoja voidaan suunnitella, markkinoida ja testata entistä tehokkaammin.

Aalto-yliopiston Memo-tutkimusyksikkö ja Humakin kulttuurituotannon vahvuusala ovat käynnistäneet kaksivuotisen Digitaaliset kaksoset -kehittämishankkeen luovien alojen teknologisten ratkaisujen edistämiseksi. Digitaaliset kaksoset -hankkeessa vahvistetaan digitalisointia ja kestävyyttä kulttuurialalla: teknologiaa hyödyntämällä parannetaan kulttuurisisältöjen saavutettavuutta ja edistetään virtuaalista kulttuurimatkailua. Hankkeen living lab -kohteiden toimintoihin rakennetaan teknologisia sisältöjä sekä mallinnuksia, joiden avulla tilojen ja tapahtumien toimintoja voidaan suunnitella, markkinoida ja testata entistä tehokkaammin.

Hankkeen living lab -ympäristöinä toimivat Kansallisooppera, Kansallismuseo, Svenska YLE, Järvenpään taidemuseo, Hanasaaren kulttuurikeskus, A Tempo oy ja Purkutaide. Living labit jalkauttavat kansallista kärkiosaamista mallinnusteknologioiden hyödyntämisessä.

Hankkeessa toteutetaan koulutuksia, tietoiskuja ja neuvontaa digitaalisuuden hyödyntämisestä kulttuuri- ja luovilla aloilla sekä rakennetaan toimijaverkostoon perustuvaa ekosysteemiä teeman ympärille.

Hankkeen toteutusaika on 1.5.2021-31.8.2023 ja sitä rahoittaa Uudenmaan liitto (UKKE).
https://www.humak.fi/hankkeet/digitaaliset-kaksoset-kulttuurialan-ekosysteemin-elvyttamisessa/

Ensimmäiset tapahtumat käynnistyvät syyskuussa

Digitaaliset kaksoset kulttuurialan ekosysteemien elvyttämisessä -hanke (Aalto-yliopiston MeMo-instituutti ja Humak) kutsuu teknologian hyödyntämisestä kiinnostuneita toimijoita mukaan ekosysteemiin, jossa jaetaan tietoa, teknologista osaamista ja kehitetään liiketoiminnan mahdollisuuksia.

Tervetuloa osallistumaan Digitaaliset kaksoset -hankkeen ensimmäisiin tapahtumiin:

Tilaisuudet pidetään Zoomissa, Humakin luovien alojen yrityspalvelu Creven kokoushuoneessa https://humak.zoom.us/my/crevezoom

Tervetuloa, kutsu on avec!

Tilaisuuden tallenne ja materiaalit sekä tietoa tulevista tapahtumista toimitetaan ilmoittautuneille.
Ilmoittaudu osallistujaksi tästä linkistä https://forms.gle/SdUwgmeMW8J88axH6