Rahoitus

Tietoa luovien alojen rahoituksesta

Autamme luovien alojen yrityksiä löytämään suunnittelemaan omaa rahoituspolkua, löytämään sopivat rahoituskanavat ja välineet sekä suunittelemaan rahoitettavaa hanketta ja hakemusta.

Creve ei jaa rahoituksia luovien alojen toimijoille, vaan toimimme yrittäjien apuna rahoitusten hakemisessa.

Toimimme yhteistyössä luovien alojen rahoittajien kanssa ja tunnemme eri rahoituslähteitä apurahoista ja avustuksista joukkorahoituksiin, yritys-, kehittämis- ja kansainvälistymistukiin. Voit kysyä apua myös yksityisen rahoituksen hakemisen suunnitteluun.

Jaamme tällä sivulla tallenteita ja tietoa luovien alojen rahoitusinfoista ja hauista.

Luovien alojen rahoituspolku

Creative Finland -katto-ohjelma luovien alojen kehittämiselle on toteuttanut ja päivittänyt luovien alojen yritystuista ja -rahoituksista rahoituspolkukaavion, josta näet tyypillisimmät luovien alojen yritysten käyttämät rahoituskanavat ja -tuotteet toiminnan eri vaiheisiin ja yritysmuotoihin.

Tietoa luovista aloista Suomessa sekä rahoituskaavio on luettavissa ja ladattavissa Creative Finlandin sivuilta: https://www.creativefinland.fi/luovat-alat-suomessa

Taide-, kulttuuri- ja luovien alojen säätiöiden apurahoista saat kattavasti tietoa Aurora-tietokannasta: https://www.aurora-tietokanta.fi/

AVEK / CreaDemo, DigiDemo ja CreMa – Syksyn 2020 hakuinfo

Creven syksyn verkkoneuvonnat käynnistyivät 4.9.2020 AVEKin syksyn rahoitushakujen infolla. Tallenne CreaDemo, DigiDemo ja CreMa-rahoituksista on katsottavissa alla rahoitusten hakuajan loppuun asti (30.9.2020).

Lisätietoa AVEKin hauista: https://www.kopiosto.fi/AVEK/tuen-hakijoille/avekin-tuet-ja-hakuohjeet/creademo-crema-digidemo/

V-S Luovien alojen rahoituspäivä 16.9.2020

Luovien alojen rahoitukseen ja avustushakemuksiin keskittyvä infopäivä järjestettiin webinaarina keskiviikkona 16.9.2020. Tänä vuonna erityisfokuksessa olivat mm. yhteisöt ja luovien alojen yritysrahoitus. Järjestäjinä Taiteen edistämiskeskus, Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto ja Åbo Akademi yhteistyössä Creven kanssa.

Tilaisuuden puheenvuorojen tallenteet ja materiaalit ovat katsottavissa tällä sivulla 30.9.2020 asti. 

Ohjelma, materiaalit ja tallenteet

Turun kaupungin avustukset, Niina Niemi-Nagy, kulttuurisihteeri

Taiteen edistämiskeskuksen apurahat ja avustukset, Hanna Susitaival, erityisasiantuntija
HUOM! Taiken apurahainfo verkkotilaisuutena 7.10. klo 13-15, lisätietoa tulossa pian, seuraa www.taike.fi

Svenska kulturfondenin apurahat, Åsa Rosenberg, ombudsman

Suomen kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahaston apurahat, Timo Vuorisalo, asiamies

Yhteisöhakijan näkökulma, Läntisen tanssin aluekeskus, Sanna Meska, toiminnanjohtaja

Creve – Luovien alojen yrityspalvelu, Leena Janhila, liiketoiminnan ja yrittäjyyden asiantuntija

AVEK- audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen tuet, Milla Moilanen, tuotantoneuvoja, mediataide

Verkkoklinikat apuna rahoitushakuihin

Creve järjestää syyskuusta marraskuun loppuun maanantai-aamuisin 30min yrityskohtaisia verkkoklinikoita rahoitushakuihin ja liiketoiminnan kehittämiseen liittyen. Kahdenkeskiset tapaamiset asiantuntijan kanssa ovat luottamuksellisia keskusteluja yrityksesi liiketoiminnan kehittämiseksi.

Klinikkatapaamiset on tarkoitettu luovien alojen yrittäjille, jotka ovat kehittämässä liiketoimintaansa. Tapaamisia voi hyödyntää esim. rahoitushakemuksen valmistelun tukena, palautteen kysymiseksi ja käytännön ongelmien ratkomiseksi.

Tapaamiset ovat luottamuksellisia ja osallistujille maksuttomia.

Lue lisää ja varaa verkkoklinikka-aikasi: Verkkoklinikat

***
Luovien alojen yrityspalveluja ja verkostoja kehitetään ESR-rahoitteisessa Creve 2.0 -hankkeessa. Hankkeen kautta luodaan luovien alojen valtakunnallista yrityspalveluverkostoa ja uusia tulevaisuuden tarpeisiin vastaavia palveluja aloittaville luovien alojen yrittäjille. Hanketta koordinoi Humak ja sen toteutusaika on 05/2018 – 12/2020.

 

Blogit