Volume! -ohjelma vahvistaa yksinyrittäjien osaamista muuttuvilla markkinoilla

Violume! - Voimaa yksinyrittäjyyteen kv-valmiuksista. Ilmoittaudu nyt. Humak, Creve, Jotpa.

Volume! – Voimaa yksinyrittäjyyteen kansainvälisyysvalmiuksista -ohjelma tähtää luovien alojen yksinyrittäjien osaamisen vahvistamiseen kansainvälistyvässä toimintaympäristössä.

Humakin luovien alojen yrityspalvelu Creve toteuttaa 2023-2024 aikana erityisesti tekstiili-, muoti- ja graafisen alan (ml. visuaalinen suunnittelu) yksinyrittäjille kohdennetun maksuttoman ohjelman oman osaamisen vahvistamiseksi. Ohjelma on saanut rahoituksen Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus Jotpalta.

Kansainvälisyys ja kansainvälinen toimintaympäristö ovat todellisuutta arjessa, kun avaamme oven, tietokoneen tai puhelimen. Globaali kilpailuympäristö ja digitaalinen tarjonta ovat läsnä niin yrityksille kuin yritysten asiakkaille – halusimme tai emme. Koronapandemia osaltaan vauhditti tätä muutosta.

Vaikka kansainvälinen kasvu ei yksinyrittäjille usein olekaan ensisijainen tavoite, on tärkeää, että yrittäjät voivat löytää omasta osaamisesta vahvuudet pärjätä muuttuvilla markkinoilla ja työelämässä,
avaa ohjelman tarvetta liiketoiminnan ja yrittäjyyden asiantuntija Leena Janhila Humakista.

Ohjelman valmistelussa hyödynnettiin kohdealojen toimialajärjestöjen (mm. Suomen tekstiili ja muoti, Grafia ja Ornamo) tekemiä selvityksiä yritysten osaamistarpeista. Yritys- ja toimialajärjestöillä onkin tärkeä yhteistyörooli Volume! -ohjelmassa niin yrittäjien tavoittamisessa kuin kohdennettujen sisältöjen tuottamisessa.

Volume! - Voimaa yksinyrittäjille kv-valmiuksista. Ilmoittaudu verkkokaupassa, tunnista oma osaaminen, muodosta oma osaamispolku, osallistu koulutuksiin, verkostoidu, kerää opintosuoritukset ja osallistu ohjelman päätöstapahtumaan tammikuussa 2025.
Iloittaudu mukaan tästä!

Räätälöity koulutuspolku yrittäjän omiin tarpeisiin

Helmikuussa käynnistyvän Volume-ohjelman kautta yrittäjät voivat vahvistaa juuri itselle tarpeellisinta osaamista valitsemalla omaan tilanteeseen parhaiten sopivat verkkokoulutukset. Valittavana on koulutusta mm. kestävästä ja vastuullisesta liiketoiminnasta, hankkeista, rahoituksesta, taloudesta, IPR-oikeuksista, brändäyksestä, myynnistä ja kieliopinnoista. Lisäksi valittavana on myös valmennusohjelmat oman yritystoiminnan kehittämiseksi.

Vertaisoppiminen on läsnä useimmilla opintojaksoilla ja lisäksi luovien alojen yrityspalvelu Creven tarjonnasta tutut ryhmäneuvonnat on yhdistetty koulutuskokonaisuuteen. Ryhmäneuvontojen kautta voidaan nostaa esille käytännön esimerkkejä kohderyhmien aloilta ja jakaa osaamista osallistujien kesken. Verkostoituminen muiden luovien alojen yrittäjien kanssa on tiivis osa Volumen ohjelmaa. Kokonaisuuden koulutuksissa myös itsenäinen suorittaminen on mahdollista.

Volume! Osallistu oma osaamispolku -jaksolle, tunnista oma osaaminen, muodosta oma osaamispolku, osallistu koulutuksiin, verkostoidu muiden osallistujien kanssa, arvioi oman osaamisen kehittymistä.

Toteutukset verkossa suomeksi ja englanniksi

  • Volume! -ohjelma toteutetaan verkossa 2023-2024 aikana. Myös ohjaus, verkostoituminen ja ryhmäneuvonnat järjestetään verkossa.
  • Koulutus on kohdennettu ensisijaisesti tekstiili-, vaatetus-, muoti-, graafisen alan (ml. visuaalinen suunnittelu) sekä mainos- ja markkinointialan kantasuomalaisille ja maahanmuuttajataustaisille työelämässä oleville yksinyrittäjille.
  • Ohjelman toteutuskielinä ovat suomi ja englanti. Englanninkielinen tarjonta käynnistyy syksyllä 2023.
  • Volume! -ohjelma on kohderyhmien osallistujille maksuton.

Ilmoittautudu mukaan 1.2.2023 alkaen

  • Volume! -ohjelmaan ilmoittaudutaan Humakin avoimen AMK:n verkkokaupassa.
  • Volumen osaamiskokonaisuutta pääset katsomaan verkkokaupassa tästä. Valitse avautuvasta kokonaisuudesta maksuton ilmoittautumisjakso “Oma osaamispolku” (tai klikkaamalla suoraan linkkiä).
  • Ilmoittautuminen käynnistyy 1.2.2023. Ilmoittautua mukaan voi 31.10.2024 asti.
Iloittaudu mukaan tästä!

Lisätietoja:
Leena Janhila, yrittäjyyden ja liiketoiminnan asiantuntija
+358 400 349 397
leena.janhila@humak.fi

Päivitetty 31.1.2023, 9.42: Tarkennettu ensisijaisen kohderyhmän tietoihin toimialat ja yksinyrittäjyys.

Logot Humak, Creve ja Jotpa

***
Volume! – Voimaa yksinyrittäjyyteen kansainvälisyysvalmiuksista -hankkeen rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen Jotpa. Hanketta toteuttaa Humak verkostoyhteistyössä luovien alojen toimijoiden kanssa. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2023 – 28.2.2025.