Yksinyrittäjien Volume! -ohjelma laajenee – Tarjontaa suomeksi ja englanniksi laajalla kattauksella osaamisen kehittämiseen

Verkkototeutuksena pyörivä valtakunnallinen Volume-ohjelma tähtää luovien alojen yksinyrittäjien liiketoiminta-, vastuullisuus- ja markkinointiosaamisen vahvistamiseen tulevaisuuden kilpailukyvyn lisäämiseksi.

Humakin luovien alojen yrityspalvelu Creven Volume! – Voimaa yksinyrittäjyyteen kansainvälisyysvalmiuksista -ohjelma käynnistyi alkuvuodesta ja mukaan 2023-2024 toteutettavaan ohjelmaan on löytänyt jo reilut 80 yksinyrittäjää luovilta aloilta. Syksyllä Volume laajenee erilliseksi englanninkieliseksi ohjelmaksi. Mukaan ohjelmiin tulevat koulutuksen ja neuvontojen lisäksi myös osaamistarpeiden tunnistamisen ja osaamisen kehittämisen ohjauspalvelut.

Yhteistyötä järjestöjen ja oppilaitosten kanssa

Volume on kohdennettu erityisesti tekstiili-, muoti- ja graafisen alan yksinyrittäjille ja ohjelman valmistelussa on tehty yhteistyötä alojen toimialajärjestöjen, kuten Ornamo, Suomen tekstiili ja muoti, Grafia, Kuvittajat, Graafinen teollisuus ja TAKU sekä Suomen Yrittäjien luovien alojen ja yksinyrittäjäverkoston kanssa.

Toimialajärjestöjen kautta olemme pystyneet tavoittamaan kohderyhmiä ja todelliset osaamistarpeet. Järjestöjen tekemillä osaamistarveselvityksillä on ollut merkittävä rooli ohjelman sisällön rakentamisessa. Yksinyrittäjille suunnattu oma ohjelma on ollut toivottu lisä luovien alojen tarjontaan. Pystymme tuomaan heille kokonaisuuden, jossa yrittäjät voivat itse sovittaa tarvitsemansa koulutuksen ja palvelut omiin tarpeisiin ja aikatauluihin, kertoo liiketoiminnan ja yrittäjyyden asiantuntija Leena Janhila Humakista.

Volumen verkosto laajenee seuraavaksi myös maahanmuuttajajärjestöjen ja toisen asteen oppilaitosten kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Kuvituskuva.

Verkostoitumista ja kulttuurien kohtaamisia

Mukaan lähteneet yrittäjät ovat myös oma-aloitteisesti lähteneet edistämään yhteistyötä ja käynnistäneet mm. Japanin-vientiä suunnittelevan ryhmän. Kansainvälistymisen ei kuitenkaan tarvitse olla tavoitteena ohjelmaan osallistumiselle. Volumen tarkoituksena on antaa valmiuksia toimia myös kansainvälistyvässä toimintaympäristössä Suomessa.

Niin kantasuomalaisille kuin maahan muuttaneille yrittäjille Volume voi olla kanava tavata muita luovan alan toimijoita. Volumessa suomen- ja englanninkieliset ohjelmat kulkevat rinnakkain ja ohjelmien välille rakennetaan yhteisiä tapaamisia. Tavoitteena on tuoda eri kulttuuritaustoista tulevia yrittäjiä yhteen ja tätä kautta rakentaa yhteistä, kansainvälistä toimintaympäristöä. Volumessa tarjottavat kulttuurialan kieliopinnot ovat myös tärkeä osa vuorovaikutuksen ja verkostoitumisen tukemista.

Vaikka kansainvälinen kasvu ei yksinyrittäjille usein olekaan ensisijainen tavoite, on tärkeää, että yrittäjät voivat löytää omasta osaamisesta vahvuudet pärjätä muuttuvilla markkinoilla ja työelämässä. Tämän päivän ja tulevaisuuden osaamista on entistä enemmän myös kyky rakentaa yhteistyötä ja hyödyntää verkostoja, Janhila jatkaa.

Volume! - Voimaa yksinyrittäjille kv-valmiuksista. Ilmoittaudu verkkokaupassa, tunnista oma osaaminen, muodosta oma osaamispolku, osallistu koulutuksiin, verkostoidu, kerää opintosuoritukset ja osallistu ohjelman päätöstapahtumaan tammikuussa 2025.

Räätälöity koulutuspolku yrittäjän omiin tarpeisiin

Syyskuun alussa englanniksi käynnistyvän Volume-ohjelman kautta yksinyrittäjät voivat vahvistaa juuri itselle tarpeellisinta osaamista valitsemalla omaan tilanteeseen parhaiten sopivat verkkokoulutukset.

Valittavana on koulutusta mm. yrittäjyydestä, kestävästä ja vastuullisesta liiketoiminnasta, projektien hallinnasta ja taloudesta, brändäyksestä, myynnistä ja kieliopinnoista. Lisäksi valittavana on myös Creven valmennusohjelma oman yritystoiminnan kehittämiseksi.

Vertaisoppiminen on läsnä useimmilla opintojaksoilla ja lisäksi luovien alojen yrityspalvelu Creven tarjonnasta tutut ryhmäneuvonnat on yhdistetty koulutuskokonaisuuteen. Ryhmäneuvontojen kautta voidaan nostaa esille käytännön esimerkkejä kohderyhmien aloilta ja jakaa osaamista osallistujien kesken.

Verkostoituminen muiden luovien alojen yrittäjien kanssa on tiivis osa Volumen ohjelmaa. Kokonaisuuden koulutuksissa myös itsenäinen suorittaminen on mahdollista.

Volume! Osallistu oma osaamispolku -jaksolle, tunnista oma osaaminen, muodosta oma osaamispolku, osallistu koulutuksiin, verkostoidu muiden osallistujien kanssa, arvioi oman osaamisen kehittymistä.

Toteutukset verkossa suomeksi ja englanniksi

  • Volume! -ohjelma toteutetaan verkossa 2023-2024 aikana. Myös ohjaus, verkostoituminen ja ryhmäneuvonnat järjestetään verkossa.
  • Ohjelma toteutetaan sekä suomeksi että englanniksi. Suomenkielinen ohjelma käynnistyi helmikuussa 2023. Englanninkielinen tarjonta käynnistyy 1.9.2023.
  • Koulutus on kohdennettu päätoimisesti yrittäjänä toimiville käsityö-, tekstiili-, vaatetus-, muoti- ja graafisen alan yksinyrittäjille ja mikroyrityksille. Myös kevytyrittäjät voivat osallistua ohjelmaan.
  • Volume! -ohjelma on maksuton. Ohjelman rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus Jotpa.

Ilmoittautuminen

  • Ilmoittautuminen on auki. Ilmoittautua mukaan voi 31.10.2024 asti.
  • Volume! -ohjelmaan ilmoittaudutaan tämän maksuttoman “Volume – Oma osaamispolku” kautta. Oma osaamispolku -jakso toimii ohjelman pohjana ja löydät sieltä koko tarjonnan ja muut osallistujat.
  • TOIMI NÄIN:
    • 1) Ilmoittaudu Volume -Oma osaamispolku -opintojaksolle,
    • 2) Aktivoi Humak-tunnuksesi,
    • 3) Liity opintojakson Hoodlessa (oppimisalusta, saat tiedot kun ilmoittautuminen hyväksytty)
    • 4) Tutustu koulutustarjontaan ja varaa paikka haluamiltasi verkkokursseilta, ryhmäneuvonnoista ja työpajoista Hoodlessa.

Lisätietoja

Leena Janhila, liiketoiminnan ja yrittäjyyden asiantuntija
leena.janhila@humak.fi

***
Koulutus toteutetaan Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen Jotpa-hankerahoituksella. Volume! -hanketta toteuttaa Humak verkostoyhteistyössä luovien alojen toimijoiden kanssa. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2023 – 28.2.2025.

Logot Humak, Creve ja Jotpa

Päivitetty 4.9.2023, klo 9.33: Ilmoittautumisohjeet.
Päivitetty 5.2.2024: ilmoittautumisohjeet, päivitetty esite.