Nopean reagoinnin työkaluja yritysten äkillisiin muutostilanteisiin pikakiihdyttämöstä – Ilmoittaudu 10.9.2023 mennessä

Jatkuvien muutosten keskellä yritysten kyky ennakoida, varautua ja oppia nopeasti ovat merkittävimpiä menestystekijöitä.  

Muutoksentekijäksi ei kuitenkaan synnytä vaan opitaan: muutoskyvykkyys on yhdistelmä taitoja, testattua prosessia ja verkostojen monipuolista hyödyntämistä, joita kehittämällä ennakoit ja varaudut tuleviin äkillisiin tilanteisiin. 

Humak ja Creve tuottavat osana Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio (React EU) -hanketta Fast Track -pikakiihdyttämön mikro- ja pk-yritysten tarpeisiin 15.-29.9.2023 Helsingissä (HUOM. ajankohta siirtynyt ja päivitetty).

Maksuton muutoskyvykkyyden pikakiihdyttämö on Fast Track sarjan kolmas toteutus ja täydentää Kestävyysmuotoilun ja Strategisen palvelumuotoilun pikakiihdyttämöjä itsenäisenä toteutuksena.

Fast Track 3 - Muutoskyvykkyys, 6.-22.9.2023 Helsinki

Fast Track 3 – Muutoskyvykkyys

Aika: 15.-29.9.2023, mentorointitapaamiset 09-10/2023 (HUOM. ajankohta siirtynyt, tieto päivitetty)
Paikka: 2 lähipäivää Helsingissä, 2 online-työpajaa Zoomissa
Kohderyhmä: Mikro- ja pk-yritykset eri aloilta. Pikakiihdyttämö sopii myös eri alojen konsulteille malliksi uudesta palvelukonseptista.
Fasilitaattorit/asiantuntijat: Emmi Ruth ja Petri Home, IntoLead
Hinta: maksuton

Ilmoittautuminen on auki! Ilmoittaudu mukaan 10.9.2023 mennessä. Yrityksestä mukaan voi osallistua myös useampia henkilöitä.

Iloittaudu mukaan tästä!

Muotoilun menetelmillä ja sidosryhmiä osallistamalla uusia valmiuksia

Muutoskyvykkyyden pikakiihdyttämö pohjautuu Design sprint-menetelmään, oppimismuotoilun periaatteisiin sekä osallistuvien yritysten tarpeista lähtevään vaiheistettuun suunnitteluun. 

Keskiössä on yhteinen työskentely ja käytännönläheisyys: kiihdyttämössä pääset ratkomaan yrityksesi toimintaan liittyviä konkreettisia muutoshaasteita yhdessä monialaisen tiimin kanssa ja saat sparrausta asiantuntijoilta. 

Pikakiihdyttämö koostuu neljästä osiosta:

Osio 1 – Yrityksen nykytila, tavoite ja haaste, pe 15.9.2023 klo 12-15, G livelab Suite 6.krs, Helsinki (HUOM. aika ja paikka päivitetty)

Ensimmäisessä työpajassa kartoitetaan lähtötilanne, määritetään ratkaistava haaste ja asetetaan tavoitteet sprintille, jonka pohjalta lähdetään ideoimaan ratkaisuja. Käymme läpi mm. seuraavia asioita: 

  • Mitä on muutoskyvykkyys ja miten sitä voi kehittää? 
  • Mitkä ovat keskeisiä muutoshaasteita omassa toiminnassa? 
  • Miten muutoshaasteita voi ennakoida?  

Osio 2 – Inspiraatio ja demot pe 22.9.2023 klo 14-16, Online, Zoom (HUOM. pvm päivitetty)

Toisessa työpajassa haetaan inspiraatioita uusista esimerkeistä salamademot-menetelmän avulla. Tämän jälkeen siirrytään kohti ratkaisuja vaiheistetun ideoinnin myötä. 

Itsenäinen tekeminen yhdistettynä ideoiden tasapuoliseen ja yhteiseen läpikäymiseen tehostaa osallistujien kesken tapahtuvaa oppimista ja vuorovaikutusta, joka mahdollistaa tämän seurauksena syntyvät uudet ajatukset. 

Osio 3 – Ratkaisuluonnokset ja arviointi ke 27.9.2023 klo 13-15 Online, Zoom (HUOM. pvm ja aika päivitetty)

Kolmanteen työpajaan mennessä käsillä on nippu erilaisia ratkaisuluonnoksia. Työskentelyn keskiössä on ratkaisujen yhteinen arviointi. Työpajassa tehdään päätökset siitä, mistä prototyyppiä lähdetään rakentamaan ja testaamaan. 

  • Ideoiden arviointi ja priorisointi 
  • Prototypoinnin rooli ideoiden testaamisessa  

Osio 4 – Ratkaisumallit pe 29.9.2023 klo 14-17, G livelab Suite, 6.krs, Helsinki (HUOM. aika ja paikka päivitetty)

Neljännessä työpajassa rakennetaan ratkaisuehdotuksen prototyyppi ja haetaan palautetta sekä kiihdyttämön muilta osallistujilta että loppukäyttäjiltä.  

  • Prototyypin toteutus käytännössä 
  • Käyttäjäpalautteen merkitys kehittämisessä 
  • Jatkokehityssuunnitelman laatiminen

HUOM. Tapahtuman ajankohta siirtynyt. Toteutus 15.-29.9.2023 Videolla vanha päivämäärä.

Fasilitaattoreina muutosjohtamisen ja oppimisen johtavat asiantuntijat IntoLeadista

Muutoskyvykkyyden pikakiihdyttämön vetäjinä toimivat johtava asiantuntija, osakas Petri Home ja johtava asiantuntija Emmi Ruth IntoLeadilta. 

Petri Home, IntoLead

Petri on toiminut yli 20 vuotta kehittäjänä, konsulttina ja valmentajana. Hän on strategiatyön, osaamisen ja uudistamisen, palvelu- ja oppimismuotoilun sekä muutosjohtamisen asiantuntija. 

Emmi Ruth, IntoLead

Emmillä on yli 20 vuoden kokemus erilaisista kehittämistehtävistä. Hän on tulevaisuus- ja strategiatyön, toiminnan ohjauksen kehittämisen ja muutosjohtamisen sekä työkulttuurin kehittämisen asiantuntija. 

Ilmoittautuminen on auki 10.9.2023 asti.

Iloittaudu mukaan tästä!

Lisätietoja:
Leena Janhila
liiketoiminnan ja yrittäjyyden asiantuntija, Humak
leena.janhila@humak.fi

***

Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio on Suomen ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen hankekokonaisuus 12/2022-11/2023. Humak osallistuu Etelä-Suomen hankkeeseen yhdessä kahdeksan muun ammattikorkeakoulun kanssa tuottaen mikro- ja pk-yritysten osaamisen kehittämisen tueksi mm. mikrokursseja, kiihdyttämöitä, tapahtumia ja yritysneuvontaa. React EU -hankkeen rahoittaa Hämeen ELY-keskus.

Hankelogot: Yritysten muutoskumppanina, Humak, Creve, Vipuvoimaa EU:sta ja ESR